Konkurshandläggare till Advokatbyrån Kaiding

Nu söker vi en kollega till en ny roll vid vårt kontor i Skellefteå. Tjänsten passar dig som har erfarenhet av redovisning och trivs i en flexibel arbetsmiljö. Är du också intresserad av företagsekonomi och juridik kommer utvecklingsmöjligheterna vara stora.

Om företaget
Advokatbyrån Kaiding är Norrlands största och ledande advokatbyrå med över sextio medarbetare på orterna Kalix/Haparanda, Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Östersund.
Vi vill också vara Norrlands närmaste advokatbyrå. Med lokal närvaro och god kännedom om näringsliv och företagande där advokatbyrån är etablerad erbjuder vi specialiserad juridisk rådgivning inom en rad rättsområden.

Vi är övertygade om att bästa sättet att fortsätta vara ledande är att knyta till oss och behålla duktiga medarbetare. Vi tror att medarbetare som trivs på jobbet stannar kvar. Därför gör vi vårt bästa för att skapa trivsel i våra arbetslokaler och ordna roliga aktiviteter och evenemang för våra anställda. Gemensamma aktiviteter gör att vi kommer närmare varandra och bygger det som vi brukar kalla för Kaiding-andan. Kaiding-andan kännetecknas av hög kompetens, dynamiskt samarbete och gott kamratskap. Vår låga personalomsättning tyder på att våra medarbetare trivs med att vara en del av Advokatbyrån Kaiding.

Dina arbetsuppgifter
Som konkurshandläggare har du ett brett administrativt arbetsområde och stöttar byråns konkursförvaltare. Förutom arbete med konkursärenden bistår du även med viss affärsjuridisk avtalsadministration.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
- Administration av konkursärenden i advokatsystemet
- Delta i möte med ställföreträdare och personal.
- Inhämtande av löneunderlag, upprättande av lönegarantibeslut.
- Kontakter med redovisningsbyrå/ekonomiansvarig.
- Upprättande av konkursspecifik dokumentation, exempelvis konkursbouppteckning och förvaltarberättelse.
- Moms- och skattedeklarationer för konkursbolaget och för konkursboet.
- Bistå konkursförvaltaren under försäljningsprocesser.
- Indrivning av kundfordringar.
- Löpande bokföring för konkursboet.

I denna roll har du många externa kontakter, exempelvis med myndigheter, banker, redovisnings- och revisionsbyråer, hyresvärd, kunder, leverantörer etc. Du har ett tätt samarbete med konkursförvaltaren men även andra kollegor på kontoret. Du kommer få introduktion och utbildning internt, med målsättning om att självständigt kunna ansvara för delar av konkursadministrationen.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig med minst ett års erfarenhet av arbete med löpande redovisning. Erfarenhet från branscher såsom bank, redovisnings-/revisionsbyrå, eller myndighet är meriterande för tjänsten. Du har sannolikt eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller juridik.

Goda kunskaper i ekonomisystem är meriterande, kunskaper i MS Office ett krav. Förutom att tjänsten som konkurshandläggare kräver Excel-kunskaper är även goda kunskaper i Word en stor fördel i arbetet med affärsjuridisk administration. Du bör kunna uttrycka dig mycket väl i svenska i tal och skrift.

Har du högt kvalitetsfokus och ett strukturerat arbetssätt har du förutsättningar för att kunna prestera väl i rollen som konkurshandläggare. Andra personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att vara initiativtagande samt ha god förmåga att prioritera. Vi värdesätter högt att vår nya kollega har god samarbetsförmåga och ett gott omdöme.

Körkort är ett krav.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Advokatbyrån Kaiding med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast den 12 maj 2019. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 0910-77 09 83, alternativt e-post linnea@wikan.se

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se