Humanjurist/advokat till Skellefteå

Annons Skellefeaa 2020

Advokatbyrån Kaiding grundades 1956 i Skellefteå. Idag är vi Norrlands största advokatbyrå med ett 70-tal medarbetare på sju orter i Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Vi vill också vara Norrlands närmaste advokatbyrå. Med lokal närvaro och god kännedom om näringsliv och företagande där advokatbyrån är etablerad erbjuder vi specialiserad juridisk rådgivning inom de flesta centrala rättsområden. Tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare är vi marknadsledande på våra verksamhetsorter.

Advokatbyrån Kaiding drivs som ett så kallat "true partnership", eller musketörsprincipen som vi föredrar att kalla den. Genom musketörsprincipen säkerställer vi att varje uppdrag alltid hanteras av de som är bäst lämpade för just det specifika ärendet. Genom att samarbeta istället för att konkurrera kan vi garantera att klientens intresse alltid kommer i första rummet. Musketörsprincipen innebär också att vi kan satsa betydande resurser på vidareutbildning och specialisering. En snabbt föränderlig omvärld ställer höga krav på inhämtande av ny kunskap. Även detta kommer våra klienter till godo.

På kontoret i Skellefteå finns idag 15 medarbetare i nyrenoverade lokaler centralt i Skellefteå.

Vi upplever en stark framtidstro i Skellefteå och en ökad efterfrågan av våra juridiska tjänster. Vi vill växa med en växande region och söker därför en humanjurist/advokat till Skellefteå.

Vi ser framför oss att tjänsten omfattar både uppdrag som offentlig försvarare och som målsägandebiträde samt familjerätt innefattande såväl vårdnad, boende och umgänge som ekonomisk familjerätt, men att den närmare inriktningen utformas tillsammans med dig.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en juristexamen och minst tre års relevant erfarenhet genom arbete på advokatbyrå eller motsvarande. Vi ser tingsmeritering som en värdefull erfarenhet, men det är inget krav. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter hos Kaiding. Arbetet kräver att du har god omvärldsbevakning, att du är genuint intresserad av att bygga nätverk och skapa goda långsiktiga relationer med klienter myndigheter och samarbetspartners.

Goda formella meriter är en självklarhet. Vi sätter stort fokus på dina personliga egenskaper. Du är ambitiös, har ett öppet sinne och besitter en god social kompetens. Du har förmåga att skapa förtroende hos klienter och är duktig på att kommunicera, såväl med klienter som med motparter, myndigheter och kollegor. Du trivs med att processa vid domstol och har en god förmåga att presentera din klients sak på ett förståeligt och övertygande sätt. Du drivs av att ge service och att lösa problem och levererar hög kvalitet, samtidigt som du har ett affärsmässigt synsätt. Vidare är du noggrann, prestigelös och arbetar bra under stress. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du kommer att arbeta både självständigt, men även tillsammans med mycket kompetenta och ambitiösa kollegor, vilket ställer krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

Du kommer att arbeta nära både seniora jurister och delägare, både lokalt och tillsammans med medarbetare på andra kontor.

Vi utgår från en trevlig arbetsplats belägen i centrala Skellefteå med god stämning, men tillhandahåller givetvis tekniska lösningar för att möjliggöra kvalitativt distansarbete.

För oss är det viktigt att du som medarbetare får växa i ditt yrke, påverka i ditt arbete och att du får utrymme att vara dig själv. Hos oss får du snabbt eget ansvar och därigenom bidrar du till helheten och hjälper oss att ytterligare växa och ytterligare stärka vår position.

För att kunna ta oss an våra klienters utmaningar på ett långsiktigt hållbart sätt är vi övertygade om att medarbetarna måste ges möjlighet att förverkliga sina drömmar både på och utanför arbetet. Vi erbjuder en miljö där varje medarbetare kan hitta en balans mellan arbetslivet och privatlivet som passar dem.

Välkommen med din ansökan!

Om du vill bli en del av Advokatbyrån Kaiding skickar du in din ansökan innehållande CV, personligt brev, betyg och eventuella intyg via länk nedan.

Ansökningarna kommer att behandlas löpande, men med sista ansökningsdag 3 januari 2021. Har du frågor om rollen som humanjurist eller om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Linda Orregård, tfn 070-247 73 79 alt. e-post linda.orregard@kaiding.se. Tjänsten avser heltid med tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi samarbetar med Wikan Personal i denna rekrytering. Sök tjänsten via https://skelleftea.wikan.se/Ledigt-jobb/6289/Humanjuristadvokat-till-Advokatbyran-Kaiding